Избрани Новини

Поетесата Росица Зиновиева зарадва приятели с подарък - новата си книга

В навечерието на 24-ти май излезе стихосбирката й "Роса"

Днес беше не двоен, а троен и четворен празник за една благоевградска поетеса - учител, литератор, творец. Освен празника на българското А, Б... , деня на града и патронния празник на училището, Росица Зиновиева, дългогодишен преподавател по български език и литература в НХГ "Св.Св.Кирил и Методий", получи от издателството поредното си, седмо поред поетично отроче - новата си  стихосбирка. Честито!

В навечерието на 24-ти май излезе новата поетична книга на Росица "Роса" и това е знак, че нито коронавирусът, нито близо тримесечното уединение може да пречупи българския творец - той излиза от принудителното усамотение не само с ведра усмивка и гордо вдигната глава, но и с нови творби.

Днешния празник поетесата сподели със своите приятели и многобройни почитатели. Те получиха неочакван, но желан подарък - новата книга на Росица с лично посвещение от нея. Един духовен дар, скъп и вечен. Една споделена духовност между сродни души, които се намират, без да се търсят.

Росица Зиновиева е от Пловдив, но живее в Благоевград, където дълги години беше учител по български език и литература в НХГ "Св.Св. Кирил и Методий". Тя е родена през 1956 г. Гимназия и университет завършва в родния си град. Член е на Съюза на българските писатели от 1995 г. Автор е на няколко стихосбирки и много публикации в страната и чужбина. Носителка е на награди за поезия на името на Яворов за 2003 г. и на името на Н.Вапцаров. Антологичната й книга "Тъмните гарови гълъби" спечели конкурса на Националния център на книгата към Министерството на културата за 2004 г. Удостоена е със званието Учител на годината за 2008 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов