Избрани Новини

Окръжен съд - Благоевград подари Конституцията с пришит към нея папирус на гражданите

Акцията бе по повод Деня на Конституцията

По повод Деня на Конституцията служители на Окръжен съд - Благоевград подаряваха Конституцията с пришит към нея папирус на гражданите, а магистратите получиха книгоразделители и стихотворение, посветено на Правото като изкуство на доброто и справедливото.
Идеята на съдебните служителите е да информират хората за текстовете на Конституцията на Република България, които са основополагащи за българското законодателство. А посланието, което отправят към обществеността, е за познаване и отстояване на правата и свободите.
Магистратите от Окръжния съд бяха изненадани от учениците от 7 СУ „Кузман Шапкарев“, с което съдът е партньор вече 7-ма година по образователната програма "Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури", която се реализира със съдействието на Висш съдебен съвет.
За всеки окръжен съдия дванадесетокласникът Васко Николов бе изработил книгоразделител, а талантливата ученичка Габриела Маринова сама бе написала специално стихотворение, посветено на правото като изкуство на доброто и справедливото. Красиво оформени и разпечатани, стиховете бяха подарени на магистратите.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов