Избрани Новини

Отложиха делото срещу румънската министърка на туризма (видео)

Причината за отлагането е липсата на преводач от румънски език

Окръжна прокуратура–Благоевград внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо гражданката на Румъния Е.У., задържана на 7.04.2022 г. при гранична проверка на ГКПП-Кулата на излизане от страната.

Установено е, че лицето е обявено за международно издирване от румънските власти въз основа на Европейска заповед за арест от 7.04.2022 г., издадена от съд в Букурещ.

Е.У. се издирва за изпълнение на наложеното й наказание от 6 години „лишаване от свобода“ за корупционно престъпление, извършено в качеството й на министър на туризма на Румъния в периода 2010-2011 г.

С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура–Благоевград от 8.04.2022 г., на основание Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест, Е.У. е задържана за срок до 72 часа.

Материалите по Европейската заповед за арест са внесени в съда с искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо исканото лице с цел осигуряване участието му в производството по разглеждане на получената ЕЗА, издадена от компетентния орган в Румъния.

Окръжен съд – Благоевград отложи насроченото за днес заседание по искане на Окръжна прокуратура – Благоевград за вземане на мярка за неотклонение “Задържане под стража” на румънска гражданка, издирвана с ЕЗА. Това е бившият министър на туризма на Румъния Елена Удря, издирвана с европейска заповед за задържане. 
Причината за отлагането е липсата на преводач от румънски език. Делото е отложено за 9. 04. 2022 г. от 14:00 часа.Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов