Избрани Новини

Честит рожден ден на Дамата в бяло от Благоевград!

Днес празнува писателката Евгения Йорданова

Годините се търкалят, времето си върви, но има хора, които сякаш преминават през него, без да се променят. Поне външно. Но с всеки отминал рожден ден стават по-мъдри, по-жизнени, по-енергични и всеотдайни към близките и приятелите си.

Така е с Ева, Жени, Дамата в бяло - както й да я наречеш, ще знаеш, че това е писателката Евгения Йорданова от Благоевград. Днес тя посреща пореден рожден ден -  с кого, тя си знае. Но със сигурност вече телефонът й е прегрял от честитки и обаждания, които правят  усмивката й още по-сияйна. 

Blagoevgrad.utre.bg също й честити празника с пожелание да получава щедра обич - както тя самата щедро я раздава, да сбъдва мечтите си - както тя сбъдва чуждите, да се радва на здраве и щастие дълги години, защото тя дарява щастие на всеки, който се е срещнал с нея. Добрините й край нямат, а усмивката й огрява деня и го прави по-светъл и лъчезарен. 

А за онези от вас, които все още не я познават - има ли такива? - да припомним:

Евгения Йордановая e родена на 9 април 1953 г. и има необичайната и трудна съдба на осиновеното дете. Отгледана е в стар македонски род в Благоевград. Завършила е българска филология в Софийския университет "Св.Климент Охридски". Била е преподавателка по литература до 1985 г., методист в отдел "Просвета" до 1989 г., десет години беше директор на Дома за деца, лишени от родителски грижи в Благоевград. Омъжена е за мореплавател. През целия си живот помага на хора, изпаднали в беда. Обича книгите, природата и хората, които имат чуство за човешко достойнство и които са чужди на злобата и завистта. Автор е на книгите "Спомени за моя род", "И да направиш добро" /автобиографичен роман/, "Децата на сенките", "Законите на любовта","Разговор за двама", "Най-щастливият ден". Книгите й са преведени на фински, македонски, гръцки и др.езици. Тя е член на Съюза на българските писатели. Отличена е със званието "Жена на Благоевград" за 2008 г. и с още много други награди. Член е на настоятелството на НЧ "Н.Вапцаров" - Благоевград, активист на БЧК. Продължава да се занимава с активна обществена и благотворителна дейност.

Честито, Жени! Да илядиш! Бъди винаги тук!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов