Избрани Новини

Задържаха трима мъже от Дупница, издирвани с Европейска заповед за арест

Те са обвиняеми за участие в организирана престъпна група за извършване на кражби

Окръжен съд – Кюстендил под председателството на съдия Евгения Стамова взе мерки за неотклонение ,,Задържане под стража” по отношение на 3-ма жители на Община Дупница, за които има издадени Европейски заповеди за арест от съда в Сиена, Италия. Исканията за вземане на най-тежката мярка за неотклонение бяха внесени от окръжния прокурор Камелия Стефанова и те са по отношение на Радослав Г., на 24 години; Емил Ш., на 41 години и Радостин К., на 33 години.
И тримата са обвиняеми за участие в организирана престъпна група за извършване на квалифицирани кражби, в съучастие с други лица, в областите Сиена, Милано, Бергамо, Леко, Равена. Описаните деяния представляват престъпления и според българския НК, наказуеми с лишаване от свобода, се посочва в искането на прокуратурата.
В мотивите си съдът посочва, че Европейските заповеди за арест на тримата българи отговарят на формалните изисквания на Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест. С оглед на тежестта на престъпленията и предвиденото за тях наказание „лишаване от свобода“, съдът счете, че съществува и реална опасност от укриване на обвиняемите.
Определенията на Окръжен съд – Кюстендил, с които по отношение на Радослав Г., на 24 години; Емил Ш., на 41 години и Радостин К., на 33 години са взети мерки за неотклонение „Задържане под стража“ след издадена Европейска заповед за арест от Италия подлежат на обжалване пред САС, в 3-дневен срок.Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов