Избрани Новини

Задържаха гражданин на Северна Македония, издирван с Европейска заповед за арест

Апелативен съд в Гърция му е наложил наказание "лишаване от свобода“ за срок от 14 години

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на гражданина на Република Северна Македония Мухарем Д., за който има издадена Европейска заповед за арест от Гърция. Тя касае проведеното против него наказателно производство за подпомагане незаконно влизане и пребиваване на гръцка територия на лица – граждани на трети страни, както и нелегалното им транспортиране. Апелативен съд в Гърция му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от 14 години и 50 000 евро глоба.

Съдът счита, че следва да се взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, която да обезпечи присъствието на исканото лице във връзка с осъществяване и изпълнение на производството по евентуално предаване на лицето в изпълнение на постъпилата Европейска заповед за арест.

Определението на Окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София, в 3- дневен срок.

Мухарем Д. е задържан на 18.12.2020 г. на ГКПП - Гюешево при проверка на влизане в страната с лек автомобил. Установено е, че спрямо него има сигнал в Шенгенската информационна система (ШИС) от Гърция – мярка „лице за арест с цел предаване или екстрадиране“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов