Избрани Новини

Създадоха нов литературен клуб в Благоевград

Инициатор е авторът Спасимир Тренчев

"Порив" - така се нарича новият литературен клуб, който група литературни творци създадоха в Благоевград. Инициатор е авторът и преподавател Спасимир Тренчев,  Той е роден в Благоевград. Завършил е "Етнология" и "Английска филология". Винаги пише това, което го вдъхновява и не следва жанрови рамки. За него добрата литература, както и всяко изкуство, трябва да задава въпроси, да провокира и да въздейства емоционално. В клуба се включиха млади творци като Яна Василева, поетесата Мими Иванова, певицата и педагог Христина Маркова и др.

Те вече започнаха съвместни мероприятия с галеристката Надежда Андонова, основателка на Академия по мода и бизнес в Мощанската къща, със "Събитието на Книгите" Vol. I., което положи началото на една красива библиотека в Мощанската къща в квартал "Вароша" в Благоевград. То е първото от поредица мероприятия, които имат за цел да срещат автори и любители на книги в Мощанската къща. Седем автори участваха в първото издание и положиха началото на библиотеката.

Благоевград вече има три литературни клуба с новосъздадения "Порив". Първият е Литературен салон "Огнище" при НЧ "Н.Вапцаров" - Благоевград с ръководител доц.Златко Павлов, вторият е Литературен клуб "Оксиморон" към Вонния клуб в Благоевград с ръководител поетът Димитър Серафимов и третият - "Порив". Отделно от тях съществува и Товрческото обединение на творците от Югозапада "XXI век", което на 16-ти април, събота, събира в 11.00 часа своите членове да се видят след дългата пандемична обстановка, да обменят идеи и новости и да се похвалят с новите си книги. В обединението членуват не само писатели, а и художници, журналисти, музиканти и др.

Успех на всички, които се трудят в литературното поприще и приятно четене на техните почитатели! Нека се множат и автори, и книги, и читатели!



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)