Избрани Новини

Творческо обединение "XXI век" кани литературните творци на среща

Срещата е на 16 април, събота, от 11 часа в благоевградското читалище

Литературни творци, членове на Литературен салон "Огнище" , след дългата пандемична обстановка най-сетне се събраха "без маски и без грим", както духовито отбеляза един от присъстващите, на творческа и организационна среща в НЧ "Н.Вапцаров" - Благоевград.

Председателят на  двете творчески обединения - "Огнище" и Творческо обединение "XXI век" доц.Златко Павлов, приветства дошлите на срещата и представи идеите на ръководството за бъдещата работа на клубовете. Предстои издаването на литературния алманах "Огнище" и всеки автор, член на клуб "Огнище" или свързан с дейността на читалището, може да изпрати по електронен път свои материали, придружени с кратка автобиография и снимка. Разбира се, с адрес или мейл за обратна връзка. Поетите могат да изпратят до 3 стихотворения, прозаиците -до 4-5 страници текст. Желателно е изпратените  материали да не са публикувани досега. Материалите могат да бъдат изпращани до края на месец юни.

А на 16-ти април от 11.00 часа в залата на читалището ще се проведе творческа среща на творците от Югозапада, членове на "XXI век". Ако някой иска да се присъедини към литературната група, също е добре дошъл. На срещата ще се споделят идеи за развитието на бъдещите срещи, литературни четения, гостувания на клубове, участие в авторитетното  издание – алманах "Огнище". След тази среща може да продължат разговорите в някое заведение. Заповядайте!

Ще се направи и малка изложба-базар, затова е желателно всеки да донесе някоя или някои от своите книги. А след срещата - разговори, запознанства, а защо не и някъде да се поседне на чаша кафе или вино - според предпочитанията.

Поканата е към всички творци в писателското поприще от Петрич, Сандански, Кюстендил, Разлог, Банско, Перник, Благоевград, Дупница и т.н. - всеки, който се чуства част от литературния живот на Югозапада. Добре сте ни дошли!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов