Избрани Новини

С второ издание на "От копче до балтон" Снежанка Филчева зарадва почитателите си

Сачоуката художничка има вече четири книги, непрекъснато търсени от читателите

Дебютната книга на художничката Снежанка Филчева от Благоевград "От копче до балтон" вече има второ издание! Това съобщи авторката на вече три романа за своите почитатели, които не са никак малко - та тя е "Най-четеният автор" в Югозапада според класацията на библиотеката при НЧ "Н.Вапцаров" - Благоевград!

Сборникът с разкази "От копче до балтон" излезе през 2017 година и бе представен тогава  пред  приятели, читатели и литератори, препълнили залата в читалището. Още с тази си книга авторката даде заявка за своето силно присъствие в литературата, което по-късно бе потвърдено и от появата на трите й и романа - "Бягство", 2019, "Да оставиш следи", 2020 и "Орисани", 2021. 

Книгата е сборник с разкази, която ни среща с хора и съдби от последните двайсетина години на прехода у нас, когато животът на много хора пое в посока, която дори не са си представяли. Разказите са увлекателно написани, героите са живи и истински, преживяното от тях вълнува. Стегнат, изразителен език, остроумен диалог, чувство за хумор и безкрайна доброта и състрадание - това ще откриете в тях. А може би всеки читател ще намери и още нещо, което ще го накара да прочете тази книга от началото до края, или - казано с езика на авторката - "От копче до балтон".

Снежанка Филчева е самоука художничка, която има зад гърба си участия в общи художествени изложби, както и самостоятелни. Самата тя твърди, че никога не е мислела нито да става художник, нито писател. Но когато съдбата те надари с дарбата с четка или химикал да описваш живота край себе си, няма как да се измъкнеш - започваш и работиш. За щастие на всички нас - почитателите на творбите и книгите на Снажанка Филчева!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов