Избрани Новини

Край на серията от 7 поредни срещи без загуба за "Пирин"

"Пирин" остава на 11-то място в класирането с актив от 27 точки

Серията от седем поредни срещи без загуба в Първа лига на Пирин приключи след поражение от Левски на стадион “Христо Ботев” в мач от 25-ия кръг на шампионата. За “сините” се разписаха Уелтон в 4-ата минута и Илиян Стефанов в 45-та и 74-та минута. Пирин остава на 11-то място в класирането с актив от 27 точки, а поражението е първо за старши треньора Радослав Митревски начело на Пирин.

Двубоят на стадион “Христо Ботев” започна отлично за “сините”, които още в 4-ата минута поведоха със страхотно изпълнение на Уелтон. Бразилецът бе точен с далечен изстрел, който се отби в горната греда на Георгиев и спря в мрежата

Пирин отвърна с една опасна контраатака и слаб удар на Спас Георгиев, който Михайлов без проблем спаси въпреки засадата на нападателя на “зелените”. Малко по-късно Карачанаков имаше шанс да се разпише от своя специалитет – пряк свободен удар, но изстрелът му се отби в стената.

Секунди преди края на първата част Левски вкара втори гол. Това се случи след центриране от корнер. Първо Миланов игра с глава, след което защитник на Пирин изби, но прати топката към Бари, който свали кълбото към Стефанов, а той отблизо се разписа.

В 74-ата минута резултатът бе увеличен. Поредният пробив отляво на Уелтон завърши с удар на бразилеца, топката се удари в главата на нахлуващия в наказателното поле Стефанов и попадна в мрежата за 0:3.

В следващия кръг Пирин излиза срещу Царско село като гост. Двубоят е в понеделник, 11 април, от 20:00 ч.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов