Избрани Новини

"Тара-ра-бумбия" - ще го бъде или няма да го бъде?

Драматичен театър "Никола Вапцаров" готви театрален фестивал през септември

Ще има ли театрален фестивал в Благоевград и какъв ще е той - това е въпросът? (Както би възкликнал Хамлет - перифразирано!) Театрали и любители на театъра нямат, поне засега, отговор на въпроса. Ръководството на ДТ "Н.Вапцаров" - Благоевград излезе със слудното становище, което публикува в социалните мрежи:
"През последния месец до Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград достигна информация, че г-жа Василка Бумбарова, служител в Драматично-куклен театър "Иван Радоев" - Плевен и г-жа Любима Бучинска, служител в БНР-Благоевград са поканили редица театрални спектакли на фестивал на нашата сцена.
Категорично заявяваме, че подобно събитие никога не е било планирано, нито обсъждано като част от програмата и бюджета на културния институт през тази година.
Считаме подобно действие за крайно неуместна спекулация с авторитета на театъра и опит за нарушаване на неговата автономност от лица, които нямат никаква връзка с него. Приканваме същите да се извинят на засегнатите страни и да поемат отговорност за действията си.
Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград е в активен диалог с Министерство на културата и Община Благоевград за осъществяване на театрален фестивал през м. септември." - пишат от ръководството на театъра.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов