Избрани Новини

Благоевград ще има своя парк с японски вишни!

Той ще се намира в парк "Македония"

Благоевградското сдружение "Кауза Благоевград", което се стреми да реализира мечтата си за парк от японски вишни в областния град, вече има добра новина:
"Имаме площ – Общината ни разрешава да творим в парк "Македония", като ще съдейства с проект за разположение, както и с колци и поддръжка на дърветата в бъдеще. Има планове този парк да се облагороди, за да бъде посещаван от граждани в бъдеще не само за събития, но и за отдих. Нашите дръвчета ще станат част от това. Поздравления на всички Вас – ще имаме уникално кътче."
Има вече и дата за засаждане. Инициатива беше подкрепена официално от АУБ, като студенти ще се включат като доброволци за засаждането. Това ще се случи на 20.04. Ще се създаде организация за събитието.
До края на другата седмица трябва да се обяви бройката на фиданките, за да се направи проект.
Сдружението има нужда от 10 доброволци, за да помогнат в намирането на вишните. 
Инициаторите разполагат със значително по-малко пари от нужното за 100 бройки – цените варират от 90 до 130 лв. за дърво от по 180-200 см – целта на оперативната група от по-горе е да намери най-добрите цени.
Има и нужда от дарения – нито един лев няма да иде за друго освен за дърво. Ако се съберат повече от нужното, ще се поръчат дървета и ще се засадят на няколко пъти сега и есента и ако трябва, ще ги пръснат по целия град.
Ето банковата сметка на НПО „Кауза Благоевград“, която е най-удобният и прозрачен път за дарение:
Първа инвестиционна банка FINV
Получател: Сдружение Кауза Благоевград
IBAN: BG82FINV91501217585427
Друг начин е в брой – до петък, 8.04. можете да дарите в района на чешмичката в началото на алеята за Бачиново на една от доброволките.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов