Избрани Новини

В Благоевград ще разцъфти парк от японски вишни (снимки)

Всяка събота базарчето с кауза очаква вашите покупки

Община Благоевград прегърна идеята на Движението "Базар за дрехи с кауза" и областният център ще има своя парк от японски вишни, съобщиха организаторите. Предложиха се различни площи. Една от които - зелената ивица по средата на бул. "Иван Михайлов". Тъй като е улица, а организаторите по-скоро мислеха за място за отдих и разходка, Общината ще засади там японски вишни независимо от тях.

"Това е прекрасно, защото тези дървета са уникални и за улична украса, да не споменавам колко хубаво ще изглеждат по Коледа и напролет. За нашата кауза се обсъжда теренът в началото на парк Бачиново при въжения мост от страната на чешмичката (нагоре от заведение "Рай"). Какво хубаво име, съвпадащо с това, което може да има там догодина. Тъй като тази площ е неподдържана, засаждането може да се извърши напролет. Дотогава ние ще продължим със събирането на средства и ще ги вложим във въстановяването на площта. Има и други предложения, но за сега това най-много отговаря на нашите представи", споделят организаторите.

Всеки от нас може да се включи в това зелено предизвикателство, като дари дрехи, чанти или обувки - нови или съвсем малко използвани - на базара, който се провежда всяка събота в сградата на бившия тютюнев склад срещу бившата Синя, сега Зелена къща. Или си закупи някоя дрешка от базарчето с кауза. Хем ще се облече в нещо новичко и модерно, хем ще има дял в разкрасяването на града. А напролет ще засаждаме вишните!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов