Избрани Новини

Стартира конкурсът "Звезди в Радиото 2022”

Провежда се на 2 и 3 април в Радио Благоевград

Започва единадесетото издание на конкурса „Звезди в Радиото”, в който млади таланти имат възможност да участват.

Звезди в Радиото – 2022”, организирано от Радио Благоевград, се провежда на 2 и 3 април т.г.

Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика и се провежда в три раздела – инструменталисти, фолклор и популярна музика.

Организира се от БНР Радио Благоевград и НХГ „Св.св. Кирил и Методий” (бивша Солунска) Благоевград със съдействието на Регионалното управление на образованието и Община Благоевград.

В конкурса участват само индивидуални изпълнители, които в настоящата година са ученици в V, VI и VII клас включително. 

Всеки кандидат представя 2 изпълнения в съответната област, различни по характер, с общо времетраене до 8 минути. За областите класическа и популярна музика е препоръчително едното произведение да е от български автор.

Всеки участник сам осигурява своя съпровод (корепетитор или сингбек). Записаният съпровод задължително трябва да е на CDносител (компактдиск) във формат АУДИО CD. Други формати не се приемат.

Жури ще оценява участниците по следните критерии:

Ø Интониране и ритмичност.

Ø Степен на трудност.

Ø Артистичност и въздействие.

Всички участници получават грамота за участие.

Класираните  на първо, второ и трето място изпълнители в трите раздела получават дипломи и награди.

Наградата за първо място в разделите „Фолклор“ и „Популярна музика“ е песен, продуцирана от БНР - Радио Благоевград. Класираният на първо място в раздел "Инструменталисти" получава  професионален звукозапис в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград.

Журито ще обяви наградите в едноседмичен срок след приключване на конкурса на сайта и в ефира на Радио Благоевград и на сайта на НХГ „Св.св. Кирил и Методий” (бивша Солунска) Благоевград. Лауреатите от конкурса ще бъде наградени на тържествен гала-концерт „Звезди в Радиото“ в края на месец април. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)