Започна конкурсът "Звезди в Радиото"

Благоевград Лайф

22-05-2021, 20:00

Снимка:

БНР

Автор:

blagoevgrad.utre.bg

Всичко от Автора

Конкурсът е за млади изпълнители на класическа, народна и популярна музика

В Радио Благоевград започна десетото издание на конкурса „Звезди в Радиото”. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика . Организира се от БНР Радио Благоевград и НХГ „Св.св. Кирил и Методий” (бивша Солунска) -  Благоевград със съдействието на Регионалното управление на образованието.

В конкурса, който се провежда днес и утре в Голямото концертно студио на Радио Благоевград, участват само индивидуални изпълнители, които са ученици в V, VI и VII клас включително. Записалите се ученици са около 65.

Всеки кандидат представя две изпълнения в съответната област, различни по характер, с общо времетраене до 8 минути. За областите класическа и популярна музика е препоръчително едното произведение да е от български автор.

Журито оценява участниците по следните критерии - интониране и ритмичност, степен на трудност и артистичност и въздействие.

Всички участници ще получат грамота за участие.

Класираните на първо, второ и трето място изпълнители в трите раздела получават дипломи и награди.

Наградата за първо място в разделите "Фолклор" и "Популярна музика" е песен, продуцирана от БНР Радио Благоевград. Класираният на първо място в раздел "Инструменталисти" получава  професионален звукозапис в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград.

Журито ще обяви наградите в едноседмичен срок след приключване на конкурса на сайта и в ефира на Радио Благоевград и на сайта на НХГ „Св.св. Кирил и Методий”.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен