Избрани Новини

Категоричен успех на "Пирин" във Враца

В неделя, 3 април, от 17:30 часа "Пирин" посреща "Левски"

Пирин победи Ботев (Враца) като гост с 3:0 в мач от 24-ия кръг на Първа лига и се придвижи до 10-ото място в класирането.

„Орлетата“ записаха седми пореден шампионатен мач без загуба, регистрирайки втора победа като гости от началото на сезона. Пирин записа и втори пореден мач без допуснат гол и общо трети през сезона.

Преслав Йорданов откри резултата в 33-ата минута от дузпа, а само четири по-късно Спас Георгиев удвои преднината на нашия отбор. Станислав Манолев също записа името си сред голмайсторите със страхотен гол през второто полувреме.

„Орлетата“ демонстрираха по-висока класа от своя съперник и съвсем заслужено се поздравиха с трите точки днес.

Още в четвъртата минута домакините бяха близо до реализирането на попадение. Антон Фасе стреля от малък ъгъл, но топката срещна десния страничен стълб на вратата, пазена от Янко Георгиев.

Постепенно “орлетата” поеха инициативата и задържаха по-дълготрайно топката, но така и не успяваха да създадат нещо по-опасно пред Красимир Костов.

Малко след като измина половин час игра на стадион “Христо Ботев” играта бе спряна за игра с ръка на Диего Фераресо в собственото му наказателно поле. Главният съдия разгледа ситуацията с ВАР, след което посочи бялата точка. Преслав Йорданов се нагърби с изпълнението и прати стража на врачани в обратния ъгъл – 0:1.

В 37-ата минута Стилиян Николов нанесе далечен изстрел, който затрудни Костов, а в близост до вратата дебнеше Спас Георгиев и отблизо удвои аванса на своя тим.

Малко по-късно Преслав Йорданов имаше възможност да убие интригата в срещата, след като получи перфектно подаване в наказателното поле, но стреля над напречната греда.

В 49-ата минута Красимир Станоев опита да изненада Костов от дистанция, но стражът на “зелените” внимаваше и спаси. В ответната атака пред Ботев се откри чудесна възможност да се върне в двубоя. Мохамед Бентахар, който се появи от резервната скамейка, бе оставен непокрит във вратарското поле, но не успя да преодолее Янко Георгиев.

Домакинският натиск продължи и в 52-ата минута Петър Занев прати топката в гредата на собствената си врата в опит да я изчисти, а при добавката Бентахар стреля високо над целта.

В 58-ата минута Станислав Манолев отбеляза много красиво попадение от далечно разстояние. Опитният футболист на Пирин отправи топовен изстрел извън наказателното поле, който влетя в горния десен ъгъл на вратата на врачани – 0:3. Темпото на игра съвсем очаквано спадна, като играчите на Даниел Моралес потърсиха почетно попадение в последните минути. Такова обаче не падна и резултатът се запази непроменен.

В неделя, 3 април, от 17:30 часа Пирин посреща Левски.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов