Днес, 20 март, Пирин гостува на Ботев (Враца) в мач от 24-ия кръг на Първа лига. Двубоят е с начален час 12:45.

„Орлетата“ са в серия от шест поредни мача без загуба, като не познават вкуса на загубата през 2022 година. В последния кръг Пирин завърши наравно 0:0 със Славия. Тимът на Радослав Митревски се намира на 11-то място в класирането с актив от 24 точки, докато предстоящият съперник Ботев е предпоследен в подреждането с актив от 19 точки.

Врачани загубиха последния си двубой в Първа лига, отстъпвайки на Локомотив (София) с 0:1. Първата среща между двата отбора в Благоевград завърши с успех на „орлетата“ с 3:1. Головете отбелязаха Красимир Станоев от дузпа, Преслав Йорданов и Станислав Костов.

„Направихме добри представяния в последните кръгове, но трябва да продължим напред в същия дух, защото ни предстои още много работа до изпълнението на нашите цели. Мачът във Враца ще бъде изключително труден за нас. Домакините са притиснати до стената и ще направят всичко, за да стигнат до победата. Видяхме как се противопоставиха на шампиона Лудогорец съвсем скоро. За съжаление отново имаме наказани футболисти, почти всеки мач завършваме с намален състав, заради пресилени картони, което обърква плановете ни. Надявам се тази тенденция да спре“, заяви пред www.fcpirin.com старши-треньорът на Пирин Радослав Митревски.

Извън плановете за предстоящата среща остават наказаните Христофор Хубчев и Светослав Дяков. В същото време в групата се завръщат излекуваният след прекарано вирусно заболяване Петър Занев и изтърпелият наказанието си Александър Дюлгеров.