Избрани Новини

ФК "Пирин" - Благоевград приюти едно украинско семейство

Те са настанени в комплекса, в който живеят част от футболистите

Ръководството на футболния "Пирин" - Благоевград изпраща автобус с хуманитарна помощ към полско-украинската граница. А на връщане с него ще могат да бъдат докарани и бягащи от войната хора, информира ТВ On air.

Идеята е на собственика на клуба Пол Белогур, който развива част от бизнеса си в Украйна. В момента се чака официалното разрешение на българските власти.
"Идеята е автобусът да закара хуманитарна помощ до границата с Полша, а оттам нататък да докара бежанци, но идеята все пак трябва да бъде одобрена от правителството на България, от МВнР. Защото ние сме изпратили официални писма, но без техния отговор няма как да осъществим това намерение", каза изпълнителният директор на "Пирин" Таско Тасков.

Футболният клуб вече е приютил едно украинско семейство. Те са настанени в комплекса, в който живеят част от футболистите на отбора.
"Много сме доволни от условията, които са ни предоставени, стаята ни е много уютна, имаме интернет, телевизия, питейна вода, отопление, всички се стараят да сме добре. Огромно благодаря на футболния отбор", сподели семейството.

"Това семейство само пожела да ни помогне в ежедневната работа в клуба, в началото абсолютно безвъзмездно, след това, ако се отворят работни места, с удоволствие ще ги приемем. Още в понеделник за мача със "Славия" те ще помогнат с организацията на домакинския ни мач", допълни Тасков.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов