Избрани Новини

ФК "Пирин" изпраща клубния си автобус за превозването на бежанци от Украйна

Клубът призовава всички футболни клубове да последват примера им

ФК Пирин изпрати официално писмо до министър-председателя на Република България г-н Кирил Петков с копие до министъра на МнВР г-жа Теодора Генчовска, с което заявява намерението си да изпрати своя клубен автобус за превозването на бежанци от войната в Украйна към България и изпращането на хуманитарна помощ на пострадалите от военните действия там.
Инициативата е лично на собственика на ФК Пирин г-н Пол Белогур, който е категоричен, че всяка една страна трябва да помогне на хората, страдащи от военната инвазия на Русия в Украйна.
„Абсолютно наясно съм колко тежка е ситуацията в Украйна, тъй като в страната живеят и работят мои служители от IT сектора, обслужващи и медийната група на която съм собственик - Vermont News & Media. От разказите им разбирам, че на доста места в страната хората вече имат спешна нужда от храна, вода и лекарства. Страхът е обзел всички, насилието е навсякъде. Призовавам правителството на САЩ да премахне визовия режим за бежанци от Украйна, за да се помогне реално на хората. Положението е изключително тежко и се надявам, че всички ще се обединим срещу тази агресия, срещу войната и страданието на хората“, заяви Пол Белогур пред вестник „Brattleboro Reformer“. Вестникът е третият по тираж всекидневник в американския щат Върмонт (Нова Англия) и е част от медийната група Vermont News & Media, собственост на президента на Пирин.
ФК Пирин призовава всички футболни клубове да последват примера му и от своя страна да изпратят своите клубни автобуси за превозването на бежанци от войната в Украйна и изпращането на хуманитарна помощ там.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)