Избрани Новини

Черно море изпусна Пирин във Варна

Спорт

05-03-2022, 17:01

Снимка:

ПФК Черно море

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

"Моряците" завършиха 1:1 на стадион "Тича"

Черно море завърши 1:1 при домакинството си на Пирин Благоевград в мач от 22-рия кръг на efbet Лига. "Моряците" определено могат да съжаляват, че изпуснаха трите точки в тази среща, след като владееха повече топката и създадоха доста опасности пред вратата на Янко Георгиев, които обаче не успяха да завършат по най-добрия начин.

Преди началото на двубоя треньорът на Черно море Илиан Илиев получи своята награда за Треньор на 2021 година.

Черно море създаде първата опасност в мача. Цветомир Панов проби мощно по левия фланг, навлезе към наказателното поле и стреля към близката греда, но стражът на гостите успя да спаси.

В 22-рата минута Велислав Василев центрира отдясно, а капитанът на "моряците" Даниел Димов опита ефектно да отиграе топката, но ударът му със странична ножица бе твърде слаб и не затрудни Янко Георгиев. Две минути по-късно Сердюк навлезе отляво в наказателното поле и вместо да подаде към свободния Васил Панайотов, опита от малък ъгъл да стреля, но Георгиев скъси дистанцията и изби в ъглов удар.

В 28-ата минута центриране в наказателното поле на Черно море завърши с удар с глава на Стилиян Николов вкара, но футболистът на Пирин бе в засада и попадението не бе зачетено. До края на първата част варненци създадоха няколко добри положения пред вратата на тима от Благоевград, но така и не успяха да реализират нито едно от тях.

Пет минути след почивката Пирин поведе в резултата. Станислав Костов пусна много прецизен извеждащ пас към Иван Тасев, който прекара топката под опита за блок на Иван Дюлгеров за 1:0.

Черно море отговори в 55-ата минута. Рожденика Виктор Попов центрира добре към Матиас Курьор, който успя да се измъкне от защитата на Пирин да и да стреля с глава, но Янко Георгиев отново спаси добре. В 66-ата минута Пабло Гарсия центрира в наказателното поле, където Курьор успя да леко да отклони топката, но тя премина покрай вратата. В 68-ата минута Евгений Сердюк успя да изравни резултата, след като получи топката от Мазир Сула на задна греда и от близо простреля Янко Георгиев за 1:1. Нападателят на варненци вкара попадението доста по-рано, но разглеждане на ВАР отне близо 10 минути и затова то бе зачетено в 77-ата минута.

До края на мача Черно море търсеше победния гол, но така и не успя да се възползва по най-добрия начин от създадените ситуации пред вратата на гостите.

Съставът на Черно море: Иван Дюлгеров, Живко Атанасов, Влатко Дробаров (80-Родриго Вилела), Виктор Попов, Цветомир Панов, Даниел Димов, Пабло Гарсия, Васил Панайотов, Велислав Василев (Мариз Сула), Матиас Курьор, Евгений Сердюк.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов