Избрани Новини

Министърът на туризма успокои хотелиери край Варна: Престоят на бежанците от Украйна ще бъде обезпечен

Мисия Варна

05-03-2022, 15:55

Снимка:

Facebook

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ще направим всичко възможно в рамките на 20 дни бежанците от Украйна да получат необходимите документи, за да могат да започнат да работят, обяви Христо Проданов

"Решението да се обезпечат хотелиерите, приели бежанци от Украйна, с по 40 лева на човек на ден, вече е в сила. Става дума за около 500 бежанци". Това съобщи в курорта "Златни пясъци" край Варна министърът на туризма Христо Проданов, който се срещна с представители на бранша.

"Надяваме се че поне ковид кризата вече е отминала, няма да има толкова силни вълни на заболеваемост, което да доведе до рестрикции. Дано по-бързо се успокои и ситуацията в Украйна. Ако това не се случи, не само руснаци и украинци, а и други туристи няма да имаме, никой не отива да почива там, където зоната е размирна", коментира Христо Проданов пред Радио Варна.

Той подчерта, че през тази година има 6 милиона лева повече приети в бюджета за реклама на страната ни като туристическа дестинация. Отново ще се разчита много и на българските туристи, които по думите на министъра винаги са били приоритет за бранша. 

На въпрос възможно ли е бежанци от Украйна да спомогнат за разрешаване на проблема с недостига на кадри в туризма у нас, Христо Проданов отговори: "Има бърза процедура, ще направим всичко възможно в рамките на 20 дни бежанците от Украйна да получат необходимите документи, за да могат да започнат да работят".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов