Избрани Новини

Пирин спечели с 2:1 срещу Локомотив (София)

В следващия кръг Пирин е домакин на Арда. Двубоят е в понеделник, 28.02.

Пирин спечели с 2:1 срещу Локомотив (София) в мач от 20-ия кръг на Първа лига. Така „орлетата“ стартираха с успех участието си в шампионата през 2022 година. Това бе втора поредна победа за тима от Благоевград в първенството и общо трети пореден официален мач без загуба.

С този успех Пирин събира в актива си 19 точки, изравнявайки се в класирането с отборите на Локомотив (София) и Ботев (Враца). “Орлетата” се намират на 11-ото място, а столичните “железничари” са 12-ти, като и двата отбора са на 3 точки от десетия ЦСКА 1948 и Арда, които са тимовете над опасната зона.

И двата гола за тима на Радослав Митревски бяха отбелязани след изпълнения на ъглови удари, като първо Христофор Хубчев даде ранен аванс на отбора ни още в 7-ата минута, а в 65-ата минута Петър Занев покачи на 2:0. Малко по-късно Октавио вкара гол от около 30 метра, който обаче не бе достатъчен на гостите от София и така те си тръгнаха с празни ръце от стадион “Христо Ботев”.

Нашият тим започна мощно и още в 3-ата минута Спас Георгиев бе изведен сам срещу вратаря, но ударът му не затрудни стража на гостите Любенов.

Натискът на “орлетата” обаче продължи и даде резултат. В 7-ата минута Карачанаков изпълни прекрасно корнер, след който най-съобразителен се оказа Христофор Хубчев. Той успя да засече с глава и да открие за 1:0. Така той се разписа във втори пореден мач в Първа лига, отбелязвайки втория си гол с екипа на Пирин в шампионата.

В 30-ата минута Красимир Станоев стреля от дистанция, но право в ръцете на Любенов. Към края на първата част Манолев можеше да покачи резултата, но изстрелът му от воле не бе точен. Така “орлетата” се оттеглиха на почивката само с гол преднина.

Първото положение за гол през второто полувреме дойде в 54-ата минута, когато Спас Георгиев получи хубав извеждащ пас, който го остави очи в очи със стража на Локо (София). Офанзивният футболист на “орлетата” отигра по страхотен начин ситуацията, като успя да финтира Любенов и от малък ъгъл реализира на празна врата. Страничният съдия обаче бе вдигнал флага за засада, а след това последва и преглеждане на ситуацията с ВАР. Това забави играта за около 5 минути, но в крайна сметка голът не бе признат.

В 65-ата минута “орлетата” удариха за втори път. След изпълнение на корнер Александър Дюлгеров отклони топката към Петър Занев, който я прати в мрежата за 2:0.

В 69-ата Октавио получи топката край тъчлинията, мина покрай няколко футболисти на “зелените”, напредна с няколко метра и със силен шут от около 30 метра се разписа за 2:1.

В 77-ата минута Карачанаков центрира отдясно, а защитник на Локомотив изби, топката попадна в Станислав Костов, който дебнеше в наказателното поле, но последвалият шут срещна страничния стълб.

В 85-ата минута Малембана стреля от подобна позиция като на Октавио и успя да затрудни Георгиев, който обаче все пак успя да улови. В последните секунди Любенов трябваше да избива удар към своята врата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов