Избрани Новини

Музикално пътешествие с концерт на Камерната опера в Благоевград по БНТ 2

Ще видите изложбата на художниците от Югозпада и новата художествена галерия в Дупница

Днес от 18:20 ч. „Линия култура“ по БНТ 2 от студиото в Благоевград представя на зрителите музикално пътешествие с концерт на Камерната опера в Благоевград „Джаз, любов и песни“, изложба на художници от Югозпадна България и новооткритата художествена галерия в Дупница.
Зрителите ще се насладят на магичното музикално пътешествие, което предлага новият концерт на Камерната опера в Благоевград „Джаз, любов и песни“. Ще разберат как джаз класики, арии от Пърсел и Гершуин, и авторски композиции на Любомир Денев се сливат в уникално сценично произведeние. В студиото ще гостуват Лина Ангелова, директор на Камерната опера и Венера Мелеки, солист-сопрано. В пряко включване ще се излъчи и репетиция на музикантите от операта с гост-диригента Любомир Денев.
В пряко включване от Градската художествена галерия в Благоевград зрителите ще видят общата изложба от седемдесет картини на художници от Югозападна България, които творят в различни жанрове на изобразителното изкуство. В „Линия култура“ ще стане ясно и кои са новите автори, които участват в изложбата тази година.
„Линия култура“ показва новооткритата художествена галерия в Дупница, в която са изложени творби на Димитър Топлийски, Патрики Сандев, Георги Лазов, Димитър Казаков-Нерон, доц.Ивайло Попов и др. Галерията разполага и с по-малка зала за гостуващи и тематични изложби, в която е подредена експозиция с рисунки на Владимир Димитров-Майстора, откупена от община Дупница през 80-те години на миналия век.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов