Избрани Новини

Областният управител на Благоевград се срещна с представители на лечебните заведения

Обсъдени бяха координацията и взаимодействието между болниците и ЦСМП в областта

Днес се проведе работна среща между областния управител Валери Сарандев, директора  на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов, представители на лечебните заведения за болнична помощ, Центъра за спешна медицинска помощ и неговите филиали в областта.

Поводът за срещата бе организацията на спешния прием в лечебните заведения и транспортирането на пациенти с животоспасяващи диагнози към лечебни заведения в областта и извън нея.

Обсъдени бяха координацията и взаимодействието между болниците и ЦСМП на територията на област Благоевград. Дискутирани бяха актуални проблеми, свързани със спазване на стандартите за спешна медицина при прием на спешни случаи. Присъстващите се обединиха около позицията стриктно да се спазват правилата в медицинския стандарт по спешна медицина, да бъде осъществявана работа в синхрон между различните болнични заведения с областната администрация и местната власт.

Акцентирано бе и на проблеми като липсата на кадри в болничните центрове, персонала в предпенсионна и пенсионна възраст, както и възможности за обновление на материалната база.

Срещата е част от поредицата инициативи, които провежда Областната администрация в Благоевград, свързани с организацията и координацията между болничните институции.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов