И днес базарът за дрехи с кауза отваря врати

Със събраните пари Благоевград ще се сдобие с парк от японски вишни

Базарът с кауза и днес отваря врати, само че поради студа ще започне работа в 12.00 часа, съобщиха организаторите. Със събраните от базара пари, да припомним, ще се направи парк от 100 прекрасни японски вишни. 
Цената на едно дърво е около 90 лв. Само от базара са събрани около 2 512 лв., поне още 1 000 лв. ще бъдат дарени от друго сдружение за целта. Това означава, че трябва да се удвои сумата, с която се разполага сега в двойно по-кратък срок. 
За целта, освен базарчето, което ще продължи дейността си, организаторите ще разширят  кампанията и с други дейности.
Всеки, който иска да закупи фиданка на свое име, може да дари 100 лв. на банковата сметка на сдружението - 90 лв. за фиданка и 10 лв. за камъче с надпис. Надписът ще съдържа името на дарителя и името на дървото (примерно "Надежда", "Благодарност", "Любов" и т.н., като идеята е да е добродетел или ценност. В основание за превода напишете "Дарявам фиданката "желано име за дръвчето" от името на: вашите имена". Можете да дарите парите и лично в базарчето.
Сметка:
Получател: Сдружение Кауза Благоевград
IBAN: BG82FINV91501217585427
Засаждането ще се случи най-рано в средата на март след подготовката на терена. Дати не могат да се кажат с точност, но ще бъдат обявени и всеки, който иска да се включи, ще може да помогне за засаждането.
Базарът е както досега в сградата на стария монопол на ул."Петко Д.Петков" 12. 


Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"