Избрани Новини

Базарът с кауза в Благоевград отваря врати

100 японски вишни ще красят Благоевград

Базарът с кауза продължава и през новата година в Благоевград, съобщиха организаторите. "На мястото, което до скоро обсъждахме и беше потвърдено за засаждане /при въжения мост край алеята за Бачиново/, в момента на картинката /проектът за Бачиново и коритото на реката/ стоят други съоръжения, част от бъдещия проект. Обаче това нека не ни плаши, тъй като кметът каза многократно, че това не е окончателен проект, а само идея и е отворено за предложения. Аз продължавам да вярвам, че място за поне 100 прекрасни дървета японски вишни в този нов модерен парк ще се намери", смятат инициаторите.
Другото потвърдено е, че проектът за паркчето, подготовката на терена и почвата, евентуални алеи и т.н. ще бъдат поети от общината. Около средата на февруари ще има вече проект черно на бяло с разположение на дърветата, изготвен от ландшафт-архитектката на града. Целевата бройка е от 80 до 100 фиданки. Това е максимумът, който би могъл да се побере на площта. Цената на едно дърво е около 90 лв. Само от базара са  събрани 2 512 лв., поне още 1 000 лв. ще бъдат дарени от друго сдружение за целта. Това означава, че трябва да се удвои сумата, с която се разполага сега в двойно по-кратък срок. 
За целта, освен базарчето, което ще продължи дейността си, организаторите ще разширят  кампанията и с други дейности.
Всеки, който иска да закупи фиданка на свое име, може да дари 100 лв. на банковата сметка на сдружението - 90 лв. за фиданка и 10 лв. за камъче с надпис. Надписът ще съдържа името на дарителя и името на дървото (примерно "Надежда", "Благодарност", "Любов" и т.н., като идеята е да е добродетел или ценност. В основание за превода напишете "Дарявам фиданката "желано име за дръвчето" от името на: вашите имена". Можете да дарите парите и лично в базарчето.
Сметка:
Получател: Сдружение Кауза Благоевград
IBAN: BG82FINV91501217585427
Засаждането ще се случи най-рано в средата на март след подготовката на терена. Дати не могат да се кажат с точност, но ще бъдат обявени и всеки, който иска да се включи, ще може да помогне за засаждането.
Първият базар за 2022 ще бъде днес, в съботния ден е както досега, в сградата на стария монопол на ул."Петко Д.Петков" 12. 


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов