Базарът с кауза продължава и през новата година

Първият базар за 2022 ще бъде на 15.01.

Базарът с кауза продължава и през новата година в Благоевград, съобщиха организаторите. В разговорите с Община Благоевград е потвърден теренът - мястото при въжения мост срещу закрития плувен басейн по алеята от страната на заведение "Рай". Между другото е излязъл проект за обновяване на плажа и превръщането му в туристически обект. Вишневата градина ще се върже идеално с това, смятат инициаторите.
Другото, което е потвърдено, е че проектът за паркчето, подготовката на терена и почвата, евентуални алеи и т.н. ще бъдат поети от общината. Около средата на февруари ще има вече проект черно на бяло с разположение на дърветата, изготвен от ландшафт-архитектката на града. Целевата бройка е от 80 до 100 фиданки. Това е максимумът, който би могъл да се побере на площта. Цената на едно дърво е около 90 лв. Само от базара са  събрани 2 512 лв., поне още 1 000 лв. ще бъдат дарени от друго сдружение за целта. Това означава, че трябва да се удвои сумата, с която се разполага сега в двойно по-кратък срок. 
За целта, освен базарчето, което ще продължи дейността си, организаторите ще разширят  кампанията и с други дейности.
Всеки, който иска да закупи фиданка на свое име, може да дари 100 лв. на банковата сметка на сдружението - 90 лв. за фиданка и 10 лв. за камъче с надпис. Надписът ще съдържа името на дарителя и името на дървото (примерно "Надежда", "Благодарност", "Любов" и т.н., като идеята е да е добродетел или ценност. В основание за превода напишете "Дарявам фиданката "желано име за дръвчето" от името на: вашите имена". Можете да дарите парите и лично в базарчето.
Сметка:
Получател: Сдружение Кауза Благоевград
IBAN: BG82FINV91501217585427
Засаждането ще се случи най-рано в средата на март след подготовката на терена. Дати не могат да се кажат с точност, но ще бъдат обявени и всеки, който иска да се включи, ще може да помогне за засаждането.
Първият базар за 2022 ще бъде на 15.01. както досега в сградата на стария монопол на ул."Петко Д.Петков" 12. 


Снимка на Деня

Щрихи от Плевен