Избрани Новини

Кухнята за бедни нахрани и тази събота социално слабите ни съграждани

Вече пет години се грижи за тях - с топла храна и сърдечна дума

Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в благоевградския квартал "Грамада" и тази събота нахрани социално слабите наши съграждани.

"Днес дежурството премина спокойно. Менюто беше картофен яхния, крем от тиква, шоколадови вафли и хляб. Раздадохме цялата храна - 200 кофички. Благодаря на всички,  които се включиха в приготвянето и раздаването на храната" - пожелаха организаторите.

Пет години вече Доброволческата кухня за бедни в Благоевград храни всяка събота нашите социално слаби съграждани без помощта на общински или държавни институции. Само благодарение на щедростта и милосърдието на съмишленици и добри хора, готови да разделят залъка си с този, който го няма.

Поклон пред отзивчивите ви сърца!

Ето какво споделиха във Фейсбук: "Пет години доброволческа кухня за бедни!
С Божията помощ и молитвеното застъпничество на Св.Николай да продължим доброто дело!
Да бъдем здрави и да се увеличават доброволците!"

Ако и Вие искате да помогнете по някакъв начин на инициативата, можете да дарите пари или хранителни продукти. Ако нямате финансова възможност, тогава можете да дарите труда си и да се включите в процеса на приготвяне на обядите. Отидете на място в църквата "Св.Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, намиращ се на ул."Тракия"- 3 в Благоевград и попитайте кога може да стартира Вашата доброволческа дейност!
Информация може да получите веднага във фейсбук групата "Ако си дал на другия".
Да припомним, че Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в Благоевград се издържа само от доброволни дарения, без подкрепата на държавни и общински институции, и разчита единствено на доброволния труд на млади и по-възрастни доброволци. Така че има работа и за Вас!Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)