Избрани Новини

Нов казан има вече Кухнята за бедни в Благоевград

И тази събота нахрани социално слабите наши съграждани

Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в благоевградския квартал "Грамада" и тази събота нахрани социално слабите наши съграждани.

"Днешното дежурство мина доста вълнуващо - новият казан е вече монтиран и работи с пълна пара! Благодаря на Мирелка за голямата подкрепа - разучихме казана - включва се лесно и с лекота! Сготвихме яхнийка със зелен боб (от златните ръце на чичо Благо) и картофки. Казанът е 150 л -колкото 1 и половина от старите казани, така че трябва да се съобрази количеството спрямо порциите. Ние сготвихме 2/3 от казана днес. Имахме и доброволци,които много ни помогнаха - направихме около 45 пакета храна и почистихме кухнята. Нарязахме тиква и кромид за следващо дежурство. Трябва да се купят ръкавици и кесенца за хляба. И най-вече благодаря на Бог, че ви има всички!" - написаха организаторите.

Ако и Вие искате да помогнете по някакъв начин на инициативата, можете да дарите пари или хранителни продукти. Ако нямате финансова възможност, тогава можете да дарите труда си и да се включите в процеса на приготвяне на обядите. Отидете на място в църквата "Св.Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, намиращ се на ул."Тракия"- 3 в Благоевград и попитайте кога може да стартира Вашата доброволческа дейност!
Информация може да получите веднага във фейсбук групата "Ако си дал на другия".
Да припомним, че Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в Благоевград се издържа само от доброволни дарения, без подкрепата на държавни и общински институции, и разчита единствено на доброволния труд на млади и по-възрастни доброволци. Така че има работа и за Вас!Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)