Избрани Новини

На Водици се нарича за Ново начало

Това може да бъде сторено и на 6-ти, и на 7-ми януари

Паметта и силата на Водата, както и тяхната употреба и контролиране учените откриват и започват да използват едва през последните 20 години.
Според старите български традиции Водици, Водокръщи е почитане на древния култ към водата (носител на началото, живота и сътворението, най-голямата Магическа сила).
Празникът ВОДИЦИ е разделен на три части:
Започва от 5-ти януари вечерта, когато в полунощ “потайна доба” небето се разтваря и сам Бога застава на Портата и “изпълнява желание”.
Това е Нощта на Мълчаната вода. Изнася се съд с чиста вода, която цяла нощ “мълчи” под звездите. И всеки, който иска “сбъдване” в полунощ, до тази вода изрича най-голямото си и силно желание. Поверието гласи, че Водата и Бога го чуват и то се сбъдва!
6-ти януари е Мъжки водици
Млади мъже се хвърлят в реката за здраве и “мъжка сила”, а мъжки отрочета до една година се изкъпват в студена вода, за да станат мъже. Хвърлянето на Кръста е много стар, предхристиянски обичай, който символизира връщането на Животворното начало на водата. За това на този ден водата лекува и заздравява и всеки иска да „измие” болест и грях!
7-ми януари е Женски водици
На този ден се къпят млади жени и женски отрочета до една година. Тъй като женската утроба носи Силата на сътворението, жените понасят котли с Жива вода от “къпаните” реки и ръсят с тях за здраве и Благоденствие. Жените са Водичарки, Совойници. В някои райони на този ден отново се гадае и предсказва за любов и зачеване.
На 7-ми януари - започва сватбеният период
На тази дата свършват всички коледни празници и женското и мъжкото начало се обединяват от Водата и Сътворението!
Старите българи са вярвали, че на границата между земния и отвъдния свят тече реката на живота. Мястото, където душата се “измива” за последно, “съблича” тялото си и пречистена поема по пътя към Бога си. Знаели са, че Водата пречиства, лекува и помни. За това повечето от обредите са свързани с действия и наричания, отправени към, от и за Водата.
Как да наречете над водата, за да се сбъдне и най-съкровеното ви желание
На ВОДИЦИ се нарича за Ново начало! Това може да бъде сторено както на 6-ти , така и на 7-ми януари. Обредът се извършва с Вода, която от Мълчана се превръща в Наречена. Всеки Добросторник в обреда се умива с Мълчаната вода и изрича най-силните си желания и копнежи пред нея, за да я “обърне” в Наречена, Силна вода! Меси се Наричан обреден хляб, който минава през ръцете на някои от Водичарките. Нарича се за Ново начало, Сила, Благоденствие, Любов и Здраве!
Над водата можете да изричате думи, които да я променят, да й предадат огромна сила! След това я изпивате и в душата ви и тялото се влива онзи живот, който си дал на водата! Можеш да станеш по-млад, по-здрав, по-красив, по-силен, по-желан, по-добър... Настъпва нощта срещу ВОДИЦИ (Богоявление)! Една от най-магичните нощи на годината. Старите българи са вярвали, че в полунощ водата започва да "чува" и да сбъдва!
Ако вярвате на тази магия, изнесете съд с вода тази вечер някъде на открито (на балкона). Точно в 24.00 застанете до водата и на глас изречете най-съкровеното си желание! НА ГЛАС! После оставете водата под небето, да пренощува. Тя ще запомни емоцията ви и ще промени структурата си. Сутринта измийте очите си с тази вода. После изпийте остатъка, полейте растение с нея или поръсете дома си. Това е НАРЕЧЕНА вода! Тя ще носи енергията на желанието ви. Силата й е право пропорционална на емоцията ви и количеството Вяра! Така че , магията е във ваши ръце!
Опитайте се да си представите как ще изглежда животът ви, когато точно това желание бъде сбъднато. Опитайте се да „видите” тази картина във водата.
Огледайте се в нея!
И завършете НА ГЛАС с най-старото и силно наричане:
РЕЧЕНОТО МИ ДА БЪДЕ СТОРЕНО!
После покрийте водата с кърпа (по възможност бяла) и се приберете.
Остави водата си цяла нощ да поеме ПРАВОТО ТИ СЛОВО. Да го чуе, да го залюлее, да го изкъпе, да му вдъхне живот и да пренареди твоето СБЪДВАНЕ.
На сутринта измийте очите си с нея и с много обич отпийте от вашето Сбъдване. После се приведете пред Водата и на глас й благодарете! Можете да я изпиете цялата или по малко...

И нека намисленото ви да бъде реализирано!



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)