Избрани Новини

Суеверия или какви подаръци да не купуваме

Животът

02-07-2013, 16:16

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Не подарявайте боксерки, даже мъжът ви да ходи гол

Всеки се радва на подаръци, но суеверията могат да ви вгорчат радостта от някои от тях. Какво правим обаче, ако получим такъв подарък? Все пак никой не е длъжен да пуска търсачки за бабешки суеверия. Ама да си признаем го правим – питаме приятелка, питаме Гугъл, все сондираме мнения, да не сбъркаме, да не се изложим.

Според най-големите суеверия не бива да подарявате:

Ножове – а има толкова хубави и стилни. Да не говорим, че някои мъже са големи колекционери и истински биха се зарадвали на нож. Е, да си го купят сами, вие не бива да рискувате.

Според поверието подаряването на нож предвещава скандали и раздяла. Същото важи и за всякакви други остри предмети като ножици в това число и градински, игли за вратовръзка и т. н. Всъщност аз съм подарявала градински ножици... но явно са доста безобидни, защото и да е имало някой скандал, не е бил чак толкова грандиозен и с толкова големи последствия, че да си спомням. Пък и ми е простено, че тогава хич и не съм се замисляла за аурата на ножиците. Но ако постоянно си мислиш как злокобата ще те настигне – тогава лошо.

Огледало – също не се подарява. Трагедия пълна, ако сте приели огледало като подарък. Направо се чудя вече как съм жива и тук се хващам, че не съм спазила нищо от преданията. Според поверията огледалото помни енергията на първия си притежател, дори само да го е купил за теб и я пренася върху теб, изпива ти силите. Особено лошо е, ако приемете подарък голямо огледало и го сложите в спалнята – ако после имате нехармонични семейни отношения и се стигне до развод – това ще да е причината. Въобще не търсете друга.

Часовник – отмерва времето. Е, нали е часовник!? Всеки сам да си купува, като му трябва да знае колко е часът, иначе е зла поличба, защото бил отмервал времето и до смъртта. Подарявайки часовник, все едно напомняте за този факт и пожелавате скорошна смърт. Ако питате мен този параграф от суеверия трябва да се ъпдейтва и тук да се включат всички електроники – мобилни телефони, таблети, лаптопи и изобщо всички, които показват времето. Понякога пък е изгодно да се позоваваме на суеверията, обяснявайки защо не можем да купим някаква такава джаджа на децата. Но опасността е още по-голяма, че ще ни помислят за напълно изкукуригали.

Кученца, котенца и други домашни любимци – продавайте ги дори на символична цена, иначе животинката ще умре, а вие ще се скарате с този, който ви я е подарил. Това сто процента идва от някой, който е получил нежелано животинче за подарък на детето си и после как да не се скараш с любезния си приятел или роднина, който доволно потрива ръце и суче мустак. Аз от една нежелана риба в буркан, питайте ме сега какъв аквариум имам и как ги сънувам тия риби – болни ли са, защо им е такъв цветът, защо им е дебел коремът, какво е pH на водата, какво искат да ми кажат... Но съм глупава – трябваше още тогава да върна буркана. Една година цял ден държах една водна фея в изправено положение, че имаше необратими проблеми с вестибулацията. Но аз вече имам необратими инвестиции и ангажименти. А нито ловец съм, нито рибар съм… но живинки. Като се зарибиш веднъж все риби гледаш.

Боксерки – мъжът ви дори да ходи гол, не му купувайте. Ако подарите на съпруга си боксерки 100% ще ви зареже. А някои мъже цял живот са свикнали жените им да им подаряват, дали пък затова не изневеряват? Ще се окаже, че суеверията не бива да се пренебрегват.

Перли – и по този параграф пак съм много зле. Така е, като не чета достатъчно женски сайтове и не се интересувам достатъчно – все след дъжд качулка. Но поне вас да ви предупредя – приемете ли перли, много сълзи ви чакат и то заради човека, който ви ги е подарил. Аз така и така ще рева, дайте ги на мен, то се е видяло, тези суеверия край нямат. Блажени са незнаещите, защото няма да се терзаят. Но за ваше съжаление го прочетохте докрай и сега какво ще си правите перлите?

Източник: az-jenata.com



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)