Избрани Новини

Най-добър спортист на Банско за 2021 година е Георги Цветков (снимки)

Той е състезател на Спортен клуб по канадска борба "Гризли“

Победителят в класацията за най-добър спортист на община Банско за 2021 година е Георги Цветков - състезател на Спортен клуб по канадска борба „Гризли“. Цветков е световен и европейски шампион, абсолютен шампион на България при мъжете в категория над 110 кг с дясна ръка, абсолютен шампион на международни турнири и сред най-добрите 10 в Златната професионална лига.
Наградата на Спортист №1 беше връчена на тържествена церемония от кмета на община Банско Иван Кадев, който изрази своя респект към силата и постиженията на Георги Цветков и му пожела много подиуми през следващата година.
На тържеството присъстваха представители на всички спортни клубове в общината. Те имаха свои номинации за спортисти с високи резултати през 2021 г. Комисия оцени заслугите им по достойнство и определи призьори в още две категории.
Награда за „Най-добър клуб на годината“ бе присъдена на Клуб по биатлон „Банско 2019“ за упоритата работа на треньори и състезатели, довела до заслужени резултати. Даниела Кадева, Благой Тодев и Благовест Стоянов не само представят клуба, но и се състезават под българския флаг в националния отбор по биатлон. Благодарение на постиженията им, клубът спечели две квоти за Олимпийските игри в Пекин през февруари 2022 година. В актива си за миналия състезателен сезон биатлонистите имат 10 златни, 7 сребърни и 2 бронзови медала от държавните първенства, 2 златни и сребърен медал от Балканската купа. Примерът на победителите привлича голям интерес към клуба и в него вече се подготвят над 60 деца.
Награда за „Млада надежда на годината“ бе връчена на Борислав Хаджистоянов от Ски клуб „Юлен“ – един изключително талантлив състезател в алпийските дисциплини. Борислав е държавен шампион в слалом и гигантски слалом, носител на златен и сребърен медал на Купа ПИБА, златен медалист в състезанията за Купа Пампорово, с множество престижни класирания в международни стартове.
На церемонията бяха връчени две специални награди. Почетен плакет бе връчен на треньора Ангел Чакъров за неговия 70-годишен юбилей и дългогодишния му принос в развитието на алпийските ски в Банско; почетен плакет бе връчен и на Спортен клуб на ветераните за цялостна подкрепа на спорта и за активно участие в спортния живот на общината.
Награди на спортисти от Банско за постигнати високи успехи през 2021 година бяха връчени от зам.кметd Костадин Атанасов на Катрин Гемкова – таекуон-до клуб „Хоук”, Лада Хаджиева – клуб по канадска борба “Армспорт”, Ивона Михаилова - спортен клуб „АлПиринСки”, Даниела Кадева - клуб по биатлон "Банско-2019”, Мариана Денева – Спортен клуб на ветераните - Банско , Лиляна Питова – ски клуб „Банско”, Райна Лечева - ски клуб „Банско”, Тодор Малчов - ски клуб „Банско”, Мартин Димитров - таекуон-до клуб „Хоук”, Никола Калистрин - спортен клуб „АлПиринСки”, Благой Тодев - клуб по биатлон „Банско 2019”, Костадин Слаев – футболен клуб "Банско тийм", Теодор Чолев - футболен клуб "Банско тийм", Валентин Рахов – клуб по канадска борба „Гризли”, Борис Чакъров - спортен клуб „Мото дружина – Банско”, Георги Весков – клуб „Мото дружина – Банско” и Калин Златков – ски клуб „ Юлен”.
Кметът Иван Кадев поздрави всички спортни деятели в община Банско – състезатели и треньори. „В тези нелесни времена вие не се огънахте нито за миг, не се отказахте от призванието си, не изоставихте своята работа, продължихте да тренирате и да участвате в състезания. Поздравявам ви, че с достойнство и силен спортен дух преодолявате трудностите и от все сърце желая на всички здраве и много успехи в спорта и в живота!“


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)