Избрани Новини

Спортист на Сандански 2021 е Любомир Епитропов от Плувен клуб "Вихрен" (снимки)

Община Сандански награди най-добрите си спортисти

Емоционална вечер, посветена най-добрите спортисти, събра изявени имена в спорта, които със своите успехи, усилия и труд прославиха и прославят град Сандански, непрекъснато се развиват и печелят успех след успех.
Кметът на община Сандански Атанас Стоянов поздрави всички в залата за смелостта, енергията и успехите, с които се гордеят.
Спортист на 2021 г. стана Любомир Епитропов, който се класира на полуфинала на Олимпийските игри в Токио 2021, където завоюва 15-то място. Спечели и 13-то място на Европейското първенство по плуване мъже на 200 м бруст и първо място на Държавното първенство мъж.! В момента Епитропов се състезава и цял Сандански стиска палци за нови успехи.
Второ място спечели отново плувец от ПК "Вихрен" - Петър Мицин, който грабна 4-то място на Европейското първенство за юноши, 2-ро място на Международния турнир Comen Cup и 1-во място на Държавното първенство по плуване на 200 и 400 м св.стил.
Достойно, на трето място се нареди плувецът на ПК "Сандански" Йордан Янчев, който спечели две първи места на Gran Prix Burgas и първи места на Държавното първенство по плуване мъже.
Пръв сред равни и треньор на годината стана Николай Вакареев ОТ Плувен клуб"Вихрен", който наред с всички успехи тази година изпрати свой възпитаник на летните олимпийски игри.
При децата до 15 години първо място спечели Стилиян Джоров от Спортен клуб "Би реал", второ - Калоян Подгорски от ПК "Сандански" и трето - Йордан Котрулев от СК "Би реал".
С титлата Отбор на 2021 г. се окичи Спортен клуб "Би реал" с треньори Кирил и Янко Ханджийски.
За високи спортни постижения и принос в развитието на спорта бяха връчени специални награди на Петър Додушев, Николай Бойчев, Валентин Митрев и Кирил Филипов.
Гости бяха Николай Шаламандов - председател на Общинския съвет, Александър Томов - носител на три олимпийски медала и почетен гражданин на Сандански, футболистите от ФК "Вихрен" - ветерани и юноши и Николай Марков - директор на Спортно училище "Пейо Яворов".
С минута мълчание всички в залата почетоха паметта на Людмил Карамитов и Соня Митрева - спортни деятели и хора, оставили трайна следа във физическото възпитание и спорта в общината.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов