Избрани Новини

Ивет Горанова на шесто място в анкетата "Спортист на Балканите"

Сръбският тенисист Новак Джокович беше определен за рекорден седми път за победител

Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова заслужи шестата позиция в анкетата на БТА "Спортист на Балканите". Сръбският тенисист Новак Джокович беше определен за рекорден седми път за победител, а призовата тройка допълниха баскетболисът Янис Антетокунбо (Гърция) и лекоатетът Милтиадис Тентоглу (Гърция).

В 48-то издание на традиционното допитване за 2021 участваха националните агенции на страните от региона - БТА (България), АНА-МПА (Гърция), АДЖЕРПРЕС (Румъния), Анадолска Агенция (Турция), ТАНЮГ (Сърбия), МИНА (Черна гора), МИА (Македония), ХИНА (Хърватия), ФЕНА (Босна и Херцеговина) и АТА (Албания).

Ще припомним, че освен триумфа си на Олимпиадата в японската столица в дисциплината кумите в категория до 55 килограма, Ивет Горанова спечели и бронзов медал от Световното първенство в Дубай.

"Бих казала, че съм изненадана от включването ми в тази престижна анкета и то на 6-о място в компанията на толкова големи шампиони. Изненадана съм най-вече, защото не е гласувано само от България, а от всички Балкански страни. Това е голямо удоволствие и чест, че са оценили моите постижения и резултати, което показва, че работя в правилната посока", каза Горанова специално за БТА.

"Тази година беше най-успешната за мен! 2022-а очаквам да бъде доста по-лесна, защото има само Европейско първенство и Световни игри в САЩ. Въпреки че няма да имам много състезания, искам да затвърдя победите, които постигнах и да докажа, че мога да го правя многократно", добави Ивет Горанова.

Класиране в 48-ата анкета на БТА за Спортист на Балканите за 2021 година:

1. Новак Джокович (Сърбия), тенис - 83 точки
2. Янис Антетокунбо (Гърция), баскетбол - 56
3. Милтиадис Тентоглу (Гърция), лека атлетика - 48
4. Дистрия Красничи (Косово), джудо - 32
5. Йована Прекович (Сърбия), карате - 30
6. ИВЕТ ГОРАНОВА (БЪЛГАРИЯ), КАРАТЕ - 26
7. БИЛЯНА ДУДОВА (БЪЛГАРИЯ), БОРБА - 23
8. Мартин Синкович и Валент Синкович (Хърватия), гребане - 22
9. Мете Газоз (Турция), стрелба с лък - 21
10. Николета-Анкуца Боднар и Симона Радиш (Румъния), гребане - 20



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)