Избрани Новини

Благоевград, Разлог и Банско разработват общ туристически продукт

Обсъждат обща стратегия за развитие на зимния туризъм в областта

Кметът на Благоевград Илко Стоянов и градоначалниците на Разлог и Банско Красимир Герчев и Иван Кадев обсъдиха възможности за разработване на обща стратегия за  развитие на зимния туризъм в областта. Идеята е да бъдат използвани всички природни дадености в отделните териториални единици за създаване на общ туристически продукт. „Имаме реален шанс Благоевградска област да се превърне във водеща атрактивна дестинация за туристи от цял свят. Разполагаме с планински райони, термални извори, чиито потенциал трябва да бъде използван на 100%. Благоевград вече има и проект на ПИРО, който дава реални възможности за всичко това. Категоричен съм обаче, че за да постигнем голямата цел, трябва да се обединим и да работим в една посока всички заедно“, коментира кметът Стоянов.
Кметовете на трите общини обсъдиха и възможности за използване на европейски средства за реализиране на намеренията.
Предстоят да бъдат организирани и следващи срещи, на които ще бъдат поканени и кметовете на останалите общини в областта.
„Смятам, че всяка една община трябва да бъде солидарна и да помага с каквото може на другите. Това се отнася както за големите цели, така и за моменти, в които дадено населено място се нуждае от нещо конкретно“, коментира Стоянов.
В тази връзка днес Община Благоевград насочи две водоноски към Гърмен и Огняново, където има липса на вода заради разрушен водопровод вследствие на обилните валежи през изминалата седмица.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)