Избрани Новини

Ски сезонът в Банско е официално открит

В Пирин снежната покривка е между 80 и 120 см

Днес в Банско официално беше открит ски сезонът. Тази година това отново се случи символично поради пандемичната обстановка, но децата от ски клуб Юлен показаха пред публиката на Бъндеришка поляна в демонстрационно спускане завидни умения. Много почитатели на зимните спортове се насладиха на чудесните условия, а цената на дневната  карта беше само 20 лева.
В Пирин снежната покривка е между 80 и 120 см, и то в самото начало на зимата. Поради това още днес бяха отворени всички писти под връх Тодорка, без Чалин валог и Ски път, който вероятно ще бъде готов за спускане до дни. По всички личи, че ни очаква един много хубав зимен сезон, особено ако продължи снеговалежът. Ако температурите са отрицателни, ще се включат и оръдията за изкувствен сняг.
От ПСС предупреждават, че в планината още няма стабилна снежна основа и е възможно да падат големи лавини, дори и в горите. Затова не се препоръчва напускането на ски зоната.

Маркетинг директорът на Юлен Иван Обрейков сподели, че се спазват всички предпазни мерки във връзка с пандемичната обстановка, но на лифтовете не се изисква зелен сертификат. “Хората спазват указанията на персонала ни, кабините на лифта се дезинфекцират редовно, а движението на чист въздух и слънце в планината носи само положителни емоции. Очакваме безпроблемно протичане на ски сезона, както беше и миналата година”, добави Обрейков.

“Записванията към този момент вървят добре, като интерес към зимните ни курорти има както от български, така и от чуждестранни туристи”. Това заяви министърът на туризма Христо Проданов по време на откриването.

Министърът уточни, че българските туристи винаги са приоритет за страната и са голямо перо както в летния, така и в зимния туризъм и допълни, че е голямо предимство за туристическия бизнес, пари, изработени по света, да бъдат похарчени в страната, което е предпоставка за просперираща и богата държава. „Държавата ще сътрудничи изцяло на бизнеса, така че да има по-малко спънки и по-успешен сезон“, бе категоричен той.

Маркетинг директорът на концесионера на ски зона Банско Иван Обрейков разясни по време на старта на сезона, че в курорта вече има туристически групи от Великобритания, Сърбия и Македония.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов