Избрани Новини

Арабски туристи идват за Нова година в Банско

Групи се очакват от Египет, Обединените арабски емирства и Катар

Арабски туристи идват да посрещат Нова година в Банско и ще карат ски в курорта. Това обяви за TravelNews Кхалед Елбатанони, генерален мениджър на туроператора “Ориндж тур”. Групи се очакват от Египет, Обединените арабски емирства и Катар. Някои от тях ще отседнат и в София за празниците. Гостите търсят луксозни, висококатегорийни хотели и услуги, а също и СПА центрове, обясни Елбатанони.

Според него ако не бъдат въведени някакви ограничения за пътувания през зимния сезон, може да има доста посещения на арабски туристи в Банско от Египет, ОАЕ и Катар. „Интересът към ски курорта е много голям, защото предлага история, хубави механи и ресторанти с вкусна храна и добри хотели“, каза Кхалед Елбатанони. Директните полети от Дубай до София с Fly Dubai и Wizz Air допълнително улесняват пътуванията и избора на България. Същото се отнася и от Доха (Катар), от където има редовни полети на „Катар Еъруейз“ до столицата ни.

До момента през есенния сезон са идвали индивидуални групи в София и на обиколни турове в България. Туристи са пристигали от ОАЕ, Египет, Йордания, Ирак, Катар и др. През лятото са предпочитали Слънчев бряг, Банско за прохлада и София.

Кхалед Елбатанони очаква през следващата година голям интерес към България във връзка с направени рекламни кампании в ОАЕ, Катар, Египет, Саудитска Арабия, Алжир, Ирак, Иран и други страни. „През последните месеци идваха много популярни влогъри и журналисти от ОАЕ, Египет, Катар в България, за да се запознат със страната като нова дестинация за тях в Европа. Вследствие на усилията ни, в момента има голям интерес“, каза обясни той.

„Ориндж тур“ традиционно работят на арабските пазари. Преди пандемията са посрещали групи за културно-исторически туризъм и обиколки на България. Посещават София, Рилски манастир, Стобските пирамиди, Пловдив, Велико Търново и др. Групи са идвали на морето в Слънчев бряг и Златни пясъци. През 2019 г. са осъществили два чартъра с туристи от Египет през лятото. Компанията целогодишно е посрещала гости от Алжир и ОАЕ. Общо са идвали над 1200 туристи от арабските страни на година преди пандемията.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов