Избрани Новини

Банско се представи на изложение в Атина

Това е най-голямото международно изложение за туризъм - Athens International Tourism & Culture Expo 2021

Община Банско взе участие на информационен деск, организиран от Министерството на туризма, в най-голямото международно изложение за туризъм в Атина - 8-th Athens International Tourism & Culture Expo 2021, което сe проведе от 25 до 27 ноевмри. Тази година в изложението участваха над 120 изложители от Гърция, България, Кипър, Дания, Русия и други, а 150 международни купувачи от 50 страни (от Европа, Балканите, Близкия изток, Русия, Турция, САЩ и Канада) се включиха в B2B срещи с изложителите. Изложението предложи възможност на всички участници да увеличат контактите си, да изградят нови бизнес партньорства и да открият нови дестинации. Събитието обхвана туристическите категории почивка, луксозен туризъм и бизнес туризъм (MICE) с акцент върху културния туризъм.
Поради пандемията от COVID-19, изложението се проведе в хибридна форма - присъствено и онлайн. Чрез виртуален щанд всеки онлайн посетител имаше възможност да направи с едно кликване телеконферентна среща с изложителите.
Още от първия ден интересът на посетителите беше изключително голям към деска на Община Банско. Ски-зоната беше във фокуса на посетителите като едно от най-големите предимства на града.
Представени бяха възможностите за туризъм през цялата година. Основен интерес за посетилите деска на Община Банско представляваха условията за СПА, оздравителен и природен туризъм, предлагани в курорта и региона.
Изложението беше една успешна реклама на Банско като целогодишна туристическа дестинация.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)