Избрани Новини

Хотелите в Банско вдигнаха цените с 10-15%

В Банско, Пампорово и Боровец свободни места за посрещане на Нова година почти няма

Хотелите в зимните ни курорти вдигнаха цените с между 10 и 15 на сто за предстоящия ски сезон. Причината според собствениците са рекордните цени на тока за бизнеса и нарасналите разходи в резултат на ковид кризата.

Освен по-високи цени от местата за настаняване, търсят и други начини, за да оптимизират харчовете си и да предложат изгоден продукт. Някои хотели дори са решили да извадят ползването на сауната, джакузито и басейна в хотела от общата цена на пакета и ги предлагат срещу допълнително заплащане. Като цените за спа насладите достигат до 45-60 лева на ден, обясняват туроператори пред “Труд”.

В Банско, Пампорово и Боровец свободни места за посрещане на Нова година почти няма, както и за първата седмица след празника.

След това обаче записванията показват значителен спад на интереса, обясняват туроператорите

Сред туристите, които ще посрещне Банско през тази година, са гости от Великобритания, които ще пристигнат с чартъри, като резервациите са основно за февруари. Записвания има и от румънски и български туристи, които обичайно пристигат индивидуално и резервират онлайн. Интересът от страна на сърби, македонци и гърци за ски курортите ни засега е слаб, но това може да се промени, тъй като тези пазари и преди кризата предпочитаха да резервират в последния момент, обясняват туроператори.

За момента се предвижда туристите да могат да ползват ски съоръженията в курортите – лифтове, влекове и кабинки, без да е задължително да представят зелен сертификат.

Такъв обаче се изисква за настаняване в хотелите, както и за посещение на заведения и големи магазини. В местата за настаняване персоналът и служителите ще са задължени да носят маски, както и ще се регулира потокът на гостите.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)