Избрани Новини

Съдът задържа под стража румънски гражданин, издирван с ЕЗА от Румъния

Той се издирва за управление на МПС след употреба на алкохол

Благоевградският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение на румънски гражданин с цел осигуряване участието му в производството по изпълнение на получена Европейска заповед за арест.
Той е обявен за международно издирване от румънските власти въз основа на Европейска заповед за арест /ЕЗА/, издадена от съд в гр.Калафат. В заповедта се посочва, че румънският гражданин се издирва за управление на МПС след употреба на алкохол, за което е осъден на лишаване от свобода за срок от една година и четири месеца.

Исканото лице е задържано на ГКПП – Кулата при гранична проверка за влизане в страната.

Извършвайки анализ на съдържащите се по делото доказателствени източници, съдeбният състав, председателстван от съдия Петър Пандев, прецени, че исканото лице следва да бъде задържано именно в условията на арест - тъй като е налице реална опасност от укриване и възпрепятстване по този начин на производството по същинско предаване на лицето на искащата държава. "В тази връзка, и именно с цел да се предотврати този реален риск от укриване, спрямо него единствено адекватна се явява мярката “задържане под стража”, е записал съдията-докладчик в мотивите по постановеното определение.

Съдебният акт не е окончателен и може да бъде обжалван в тридневен срок пред Апелативен съд – София.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)