Избрани Новини

Два сериала ще бъдат създадени в Кюстендил и Варна

Ще бъдат създадени по проект, насочен срещу половото насилие сред учениците

Два сериала – игрален и документален – ще бъдат създадени по проект, насочен срещу половото насилие сред учениците, съобщи за Радио Благоевград Лозен Йорданов, председател на младежкото театрално студио „Дебют“ в Кюстендил. Проектът се осъществява съвместно със сдружение „Моят град“ – Варна. 
Два младежки екипа, от по 20 младежи от Кюстендил и Варна, ще бъдат обучени за създаване на филми по реални истории – младежки сериал в Кюстендил и десет късометражни документални филмчета във Варна. Екипът в Кюстендил ще работи с подкрепата на студенти от НАТФИЗ – София и ЮЗУ – Благоевград, а екипът във Варна – с подкрепата на БНТ – Варна. Проектът предвижда създаването на арт-академия за младежи за създаване на видео продуктите. След кастинг в двата града младежите, на възраст между 14 и 19 години, ще бъдат обучени в актьорско и операторско майсторство, монтаж, режисура. По проекта са предвидени и дискусии със специалисти по насилие, основано на пол, както и национална конференция във Варна.
„Проектът „Не значи Не“ ще допринесе за промяна в гледната точка към сексуалните посегателства сред самите тинейджъри чрез стратегическа комуникация на база лични истории“, каза Йорданов.
Проектът е финансиран от фонд „Активни граждани“. Той е на стойност 147 000 евро, а продължителността му е 24 месеца. Целта на участниците в проекта е кампанията да достигне до 150 хиляди младежи.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов