Избрани Новини

COVID-19 отне живота на писателя и кинорежисьор Серегй Комитски

Животът

30-10-2021, 19:54

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

68-годишният плевенски творец е издъхнал миналата нощ

Режисьорът Сергей Комитски е починал от COVID-19. Тъжната вест съобщиха редица негови приятели във фейсбук.

"Тази нощ КОВИД 19 е отнел живота на още един достоен българин - поет, писател, сценарист, режисьор, ЧОВЕК - Сергей Комитски! Сбогом, Серго!", написа плевенският художник Диян Павлов - Джими на профила си в социалната мрежа.

"Прекрасен човек, писател, поет, драматург и кинорежисьор. Имаше планове за нов филм и искаше да пиша музиката за него. Сбогом, Серго", написа актрисата и музикална изпълнителка Нона Йотова.

"Отиде си и Сергей Комитски! Направо съм потресена! Светли да са новите ти небесни пътища, Серго!", написа писателката Лалка Павлова.

Последната публикация на Комитски, който е родом от Плевен, в социалната мрежа е от 21 октомври и гласи: „Здравейте, приятели! Пиша ви ковидно-застопорен. Затова ще помоля тези от вас, които не вярват в наличието на вируса и на неговите поражения, моментално да се изтрият от списъка на приятелите ми. Благодаря ви!“.

Към публикацията е публикувано и последното му стихотворение "Полет" с цитат от Стефан Цанев: „Птицата ми мина път“.

Сергей Комитски е роден в град Плевен на 10 юли 1953 г. Завършва ВИТИЗ „Кръстъо Сарафов" през 1979 г. със специалност „кино-телевизионна режисура“. Член е на Съюза на българските писатели и на Съюза на българските филмови дейци. През 2018 г. получава награда на Съюза на българските писатели „Богомил Нонев“ за цялостно творчество. Игралният му филм „Куршум за рая“ печели първата международна филмова награда за България след демократичните промени от 1989 г. Това е Голямата награда на фестивала „ЕКСПО‘ 93“ – гр. Таеджон, Южна Корея. Член е на съюза на българските писатели и на съюза на Българските филмови дейци.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов