Разложки четвъртокласници помогнаха на свой съученик с двигателни затруднения

Събраните средства от продажбата на домашна лимонада дариха на майка му

Четвъртокласници от ОУ „Никола Парапунов“ – Разлог с помощта и подкрепата на свои родители през лятото на тази година продават направена от тях домашна лимонада с естествени продукти (лимони, мед, мента и лавандула). Събраните средства дариха на майката на свой приятел, който има известни двигателни затруднения.
С много старание и отговорност Иван и Тими решават да организират своята дейност. Така през лятото зарадвали деца и възрастни от квартала с чудесна домашна лимонада, помощ за която получили от своите родители.
Събраните пари решават вместо да вложат в модерна компютърна игра – да дарят на свой връстник, който е отглеждан единствено от майка си, която с много постоянство и отговорност се грижи сама за него. Досега единствената помощ, която е получавала, е от община Разлог и с дарението на двамата четвъртокласници, семейството получава не само финансова подкрепа, но и огромен жест на човещина, съпричастност и пример как все още въпреки тревожното време, в което живеем, има възрастни, които са достойни хора и възпитават достойни деца.
В инициативата със закупуване на приготвената от децата лимонада се включва и класната им ръководителка Жана Барова. Майките на двете момчета с много любов и отношение насочват децата към това как самите те, въпреки възрастта си, могат да правят големи постъпки и дела, да бъдат съпричастни и добри хора.
За да ознаменуват доброто дело, като чудесен пример за това, как заедно - в училище и у дома децата се възпитават да бъдат отговорни и добри, съпричастни и благородни,  обществените възпитатели към МКБППМН връчиха на Иван Фарфаров и Тимолеон Велкопулос - ученици от четвърти "б" клас в ОУ "Никола Парапунов" в Разлог с класен ръководител Жана Барова по една грамота за доброта. Защото добрите дела заслужават похвала!
Ръководството на МКБППМН с председател инж. Венцислав Гърменов, секретарят Славка Шаркова и обществените възпитатели Мария Костадинова, Лина Пъргова и Калина Ергина изразяват искрени поздравления и думи на признание към родителите и учителите на децата. При връчването на грамотите пред съучениците на Иван и Тими обществените възпитатели споделиха колко е важно този добър пример - за благородна и човешка постъпка, да бъде истинска пътеводна светлина за всички - малки и големи, и всеки от нас винаги, когато може, да даде дори малко от себе си, да протегне ръка и помогне на човек в нужда.


Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"