С богато постно меню Кухнята за бедни нахрани своите "по-малки" братя

Раздадоха 200 порции храна и много дрехи

Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в благоевградския квартал "Грамада" и тази събота нахрани социално слабите наши съграждани.

"Днес, в деня преди празника на християнското семейство, приготвихме богато постно меню за нашите "по-малки" братя. Сготвихме леща с праз и гъби и десерт с варена бяла пшеница, добавихме още банан и хляб. Раздадохме 200 порции храна и много дрехи, нарязахме 10 кг моркови, сортирахме донесените продукти. След нас застъпи екипът на Нели, който подготви за утрешния базар постни вкусотии. Отново имахме помощници от Еразъм-доброволците, този път от Украйна и Турция. Благодаря на всички, които помогнаха в днешния предпразничен ден. Бъдете здрави" - написаха организаторите.

Ако и Вие искате да помогнете по някакъв начин на инициативата, можете да дарите пари или хранителни продукти. Ако нямате финансова възможност, тогава можете да дарите труда си и да се включите в процеса на приготвяне на обядите. Отидете на място в църквата "Св.Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, намиращ се на ул."Тракия"- 3 в Благоевград и попитайте кога може да стартира Вашата доброволческа дейност!
Информация може да получите веднага във фейсбук групата "Ако си дал на другия".
Да припомним, че Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в Благоевград се издържа само от доброволни дарения, без подкрепата на държавни и общински институции, и разчита единствено на доброволния труд на млади и по-възрастни доброволци. Така че има работа и за Вас!Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"