Избрани Новини

Започна разследване на причините за инцидента с автобуса на АМ "Струма“

Двамата шофьори на автобуса са македонски граждани, а пътниците са албанци

Автобус с регистрация Скопие, Северна Македония се е запалил тази нощ на автомагистрала „Струма“ край пернишкото село Боснек. Информацията към момента е за 46 загинали и 7 спасени, които са настанени в „Пирогов”. Автобусът е идвал от Турция, влязъл е в България през Капитан Андреево и е пътувал към Благоевград.

Пред „Хоризонт“ на БНР директорът на пожарната главен комисар Николай Николов заяви: „Пътнотранспортно произшествие. Дали то е причината за пожара или пожарът е причина за ПТП все още не можем да кажем, но фактите са такива – 46 човека загинаха. Три пожарни са били незабавно тук на място. В момента две охраняват местопроизшествието“. 

За БНР директорът на Националната полиция обясни, че само двамата шофьори на автобуса са македонски граждани, а пътниците са албанци: „Автобусът е пътувал от границата с Турция към границата със Северна Македония. Минал е през три автомагистрали – Марица, Тракия и Струма. Вследствие на ПТП, което се е случило автобусът се е запалил. По първоначални данни в него са пътували 52 лица, от които две лица със северномакедонско гражданство и 50 пътници с албанско гражданство“.

Разследващите започват работа по пътния инцидент. Пред Нова телевизия македонският премиер Зоран Заев определи случилото се като голяма трагедия. Той отпътува за мястото на трагедията. 

За терена, на който е станал пътния инцидент кметът на община Перник Станислав Владимиров заяви: „Този участък е наистина много тежък. Той е с огромна денивилация и в комбинацзия с острия завой, който е тук на инцидента при миг невнимание може да се стигне наистина до тежък инцидент. В рамките на 5 километра и в двете посоки, наистина стават тежки инциденти. Много бързо са действали Бърза помощ и полиция, за да могат да спасят пострадалите“.

На мястото на инцидента тази сутрин пристигнаха премиерът Стефан Янев и министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)