Избрани Новини

Кошмар на АМ "Струма": 46 души изгоряха в македонски автобус, 12 са деца

Крими

23-11-2021, 06:58

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Нaй-мaлкo 46 души зaгинaхa, cлeд кaтo пътничecки aвтoбуc c мaкeдoнcкa рeгиcтрaция ce зaпaли нa aвтoмaгиcтрaлa "Cтрумa", прeдaдe NОVА. Трaгичният инцидeнт e cтaнaл крaй Бocнeк мaлкo cлeд 2 чaca тaзи cутрин. Ceдeм души ca рaнeни, нacтaнeни ca в "Пирoгoв". Oбщo пътницитe в aвтoбуca ca били 53-мa. Те са се връщали от екскурзия в Истанбул, Турция. Сред жертвите има 12 деца, съобщават от МВР.

Малко след полунощ автобусът е спрял на бензиностанция до София, след което е продължил. Около 50 минути по-късно превозното средство с регистрация в Скопие е катастрофирало. По първоначална информация автобусът се е преобърнал и вратите на превозното средство са били затиснати. Затова хората не са могли да се спасят. Една от версиите е, че автобусът се е ударил в мантинелата. Това е причината да не може да се каже със сигурност дали автобусът първо е катастрофирал и после се е запалил или първо е избухнал пожар.

Седем души са спасени и са откарани в "Пирогов". Те са контактни и в стабилно състояние. Разказали са, че шофьорът е починал и са били блокирани в автобуса. Наложило се да счупят прозорците, за да се спасят.

Участъкът на магистралата има множество проблеми, цяло лято там са ремонтирани дупки, каза пред bTV пътният експерт Диана Русинова.

Отсечката е известна с лошото качество и наклон, както и с проблемна маркировка.

Българският премиер Стефан Янев е уведомил колегата си от западната ни съседка Зоран Заев.

"Първо, искам да изразя съболезнования на близките на жертвите. Преди няколко минути българският премиер Стефан Янев ме информира за голямата трагедия на АМ "Струма" край Боснек. Там автобус с македонски номера е претърпял катастрофа и се е стигнало до трагедия. В него са пътували 53 пътници, 46 са загинали, а 7 са закарани в болницата, и са транспортирани към София. Помолих премиера да ме информира своевременно за причините за инцидента. Македонските служби - министерствата на вътрешните работи и на здравеопазването са информирани, и още сутринта ще изпратят екипи, за да помогнат. Първо трябва да се потвърди откъде на къде е пътувал автобуса, но вероятно вътре са пътували граждани на Северна Македония, щом е бил с такава регистрация. Ужасен съм от трагедията, съжалявам за инцидента. Благодаря на българските власти, които правят всичко за опазването на животите на оцелелите. Ще бъдем много благодарни за разследването на тази трагедия", каза Заев пред bTV.

Служители на МВР, противопожарната и медицински специалисти са на мястото на инцидента.

Движението е блокирано, автомобилите се пренасочват.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов