Избрани Новини

Днес е Световният ден в памет на жертвите на пътя (видео)

През 2020 г. при 5 710 тежки катастрофи са загинали 463 и са ранени 7121 души

Агенция „Пътна инфраструктура“ ще участва в Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия - 21 ноември. Днес всички знаци с възможност за дистанционно изменение ще бъдат с призив към шофьорите да карат внимателно и разумно, защото безопасността при пътуването е най-важна.

Мотото на кампанията тази година е „Помним! Подкрепяме! Действаме!“. По призива на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации всяка трета неделя на ноември светът отдава почит на изгубилите живота си при пътни инциденти. През 2020 г. при 5710 тежки катастрофи са загинали 463 и са ранени 7121 човека.

Пътната безопасност е основен приоритет в дейността на Агенция „Пътна инфраструктура“ като администрация, отговаряща за стопанисването и управлението на републиканските пътища. В тази връзка апелираме шофьорите да подготвят автомобилите си за движение при зимни условия, да не чакат първите минусови температури и да следят за доброто техническо състояние на превозното средство. Нека да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и  необходимата дистанция.Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май