Избрани Новини

11 ПТП-та през уикенда станаха в Пиринско

Най-много са произшествията в неделния ден

На територията на област Благоевград през почивните дни са станали следните ПТП:

- На 8.10. около 09:00 часа на  ПП  1 Е-79 между Петрич и Сандански лек автомобил „Волво“ с 47-годишен водач от Петрич, завивайки наляво за навлизане в крайпътна територия, допуска ПТП с движещ се зад него лек автомобил „Форд Фиеста“. При инцидента са пострадали две жени на 81 и 45 години, пътуващи в лекия автомобил „Волво“, които са с болки във врата, 49-годишен пътник в лекия автомобил „Форд Фиеста“, който е с болки в гърдите и 48-годишна пътничка в същия автомобил, която е с болки във врата и главата. Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на водачите на автомобилите са отрицателни.

- На 8.10. около 13:15 часа на път III-198 след отбивката за с.Пирин, община Сандански, лек автомобил „БМВ“ с 19-годишен водач от гр.Гоце Делчев, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, на дясна крива навлязъл в лентата за насрещно движение и допуснал ПТП с лек автомобил „Ауди“. С контузия на гръден кош са пострадали 52-годишната водачка на лекия автомобил „Ауди“ и пътничка в него, а водачът на лекия автомобил „БМВ“ е получил охлузване на лявата китка. Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на водачите на автомобилите са отрицателни.

- На 8.10. около 14:45 часа на пътя между Петрич и с.Първомай лек автомобил „Мерцедес“ с 50-годишен водач от Гърция, завивайки наляво за навлизане в крайпътна територия, допуска ПТП с лек автомобил „Опел Зафира“ с 28-годишен водач от с.Коларово, община Петрич. С болки в дясното коляно е пострадал водачът на лекия автомобил „Опел Зафира“. Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на водачите на автомобилите са отрицателни.

- На 8.10. около 10:35 часа на пътя между с.Сатовча и разклона за с.Долен е станало ПТП, при което лек автомобил „Форд Мустанг“ с 38-годишен водач от с.Вълкосел, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, излязъл вляво от платното за движение, блъснал се е в мантинела и е паднал в крайпътно дере. С фрактура на пубисна кост е пострадал водачът на автомобила, който след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение.

- На 8.10. около 13:45 часа на ул.„Бяло море“ в гр.Гоце Делчев лек автомобил „Ауди“ с 19-годишен водач от с.Осина, община Сатовча не пропуска и блъска 15-годишно момче, пресичащо пътното платно на пешеходна пътека. Момчето е пострадало с контузия на лявото коляно и след извършен медицински преглед е освободено за домашно лечение. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача на автомобила е отрицателна.

- На 9.10. около 14:45 часа между с.Места и с.Господинци лек автомобил „БМВ“ с 26-годишен водач от с.Корница, община Гоце Делчев, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост навлязъл в лентата за насрещно движение и  допуснал ПТП с лек автомобил „Фиат Пунто“ с 55-годишен водач от гр.Гоце Делчев. Пострадали при инцидента са водачът на лекия автомобил „Фиат Пунто“, който е с контузна рана на коляното и 21-годишен пътник в лекия автомобил „БМВ“, който е с фрактура на таза.

- На 10.10. около 04:00 часа на път извън републиканската пътна мрежа в с.Кърналово лек автомобил „Мерцедес“ с 24-годишен водач от Бобов дол, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, се преобърнал в крайпътна територия. Водачът на автомобила и 30-годишен пътник в него са пострадали с охлузни рани.

На 10.10.2021 г. около 07:10 часа на пътя между гр. Гоце Делчев и гр. Банско, лек автомобил „Опел Астра“ с 62-годишен водач от с. Рибново, общ. Гърмен, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост е излязъл в ляво от пътя и се е преобърнал в крайпътна канавка. При инцидента са пострадали: водачът, който е с разкъсно-контузна рана на главата и 60-годишна пътничка в автомобила, която е с натъртване в областта на гърдите. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача на автомобила е отрицателна.

- На 10.10. около 14:25 часа на пътя между с.Виногради и с.Хърсово лек автомобил „Мерцедес“ с 66-годишен водач от Германия, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост,  навлязъл в лентата за насрещно движение и допуснал ПТП с лек автомобил „Ленд Ровер“ с 37-годишен водач от гр.Сандански. При инцидента няма пострадали хора. Нанесени са материални щети. Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на водачите са отрицателни.

- На 10.10. около 14:30 часа на ПП1 Е-79 между Благоевград и Сандански лек автомобил „Опел Астра“ с 27-годишен водач от с.Крупник, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, навлязъл в лентата за насрещно движение и допуснал ПТП с лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с 44-годишен водач от Кресна. С фрактура на черепа и контузия на мозъка е пострадал водачът на лекия автомобил „Опел Астра“, който е транспортиран за лечение в  София.

- На 10.10. около 15:20 часа между с.Първомай и Петрич е станало ПТП, при което лек автомобил „Рено Клио“ с 33-годишна водачка от с.Първомай, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, се преобърнал в крайпътна територия. С фрактура на прешлен е пострадало 13-годишно момиче, а с травма на главата, коляното и гръдния кош - 13-годишно момче, които са пътували в автомобила. Те са настанени за наблюдение в МБАЛ-Петрич. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водачката на автомобила е отрицателна.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов