Избрани Новини

На съд отива мъж за отглеждане на коноп в района на Горно Спанчево

Общото тегло на дрогата е 1,656 килограма на стойност 6 624 лева

Районна прокуратура-Благоевград, Териториално отделение-Сандански внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу К.Т. за извършено от него престъпление по чл. 354в, ал. 1, вр. чл. 20 от НК.

През лятото на 2019 г. обвиняемият често посещавал роднините си в с.Горно Спанчево, община Сандански. По време на разходка из околностите открил нива, в която имало засадени 18 растения от рода на конопа. Споделил за нея на приятеля си А.П.

Двамата започнали да полагат грижи по отглеждането им – поливане и торене. Към края на август 2019 г. растенията достигнали височина от 120 до 170 см.

На 29.08.2019 г. нивата била открита в хода на специализирана полицейска операция. Незабавно била сформирана оперативна група с участието на разследващ полицай. Извършен бил оглед на местопроизшествието, при който били установени растения от рода на конопа, засадени в торопочвена смес. Те били поставени в черни платнени чували, плътно вкопани в дупки в земята. При тестването им с полеви наркотест същите реагирали положително на канабис. Общото тегло на дрогата в сухо състояние е 1,656 килограма, на стойност 6 624 лева.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов