Избрани Новини

Мъж, отглеждал коноп в Крайници, остава в ареста

При обиска са иззети още боен пистолет, ловна пушка и патрони

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Татяна Костадинова, взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на В.Т. от дупнишкото село Крайници. Той е привлечен като обвиняем за две престъпления – за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – коноп /марихуана/, за засяване и отглеждане на марихуана.

В искането на Окръжна прокуратура, за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, се посочва, че на 11.10.2021 г. в къща, селскостопански постройки и дворно място в село Крайници, обитавани от В.Т., са открити и иззети високорискови наркотични вещества – суха и полусуха листна маса, реагираща на канабис при полеви наркотест, в количество – 35, 700 кг, везна и приспособления за сушене на наркотика. Открити са и 191 растения коноп, отглеждани от обвиняемия в имота без съответното разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. Иззети са още боен пистолет, ловна пушка и патрони, за което деяние на същия предстои да се повдигне обвинение, посочват още от прокуратурата.

Окръжен съд – Кюстендил счете, че от събраните по досъдебното производство доказателства към момента, в достатъчна степен може да се направи обоснованото предположение за съпричастност на задържаното лице към инкриминираните деяния, за които са му повдигнати обвинения. Касае се за тежки умишлени престъпления с висока степен на обществена опасност. Съдът счете, че е налице и реална опасност обвиняемият да извърши престъпление.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София в 3-дневен срок.Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов